Тридневна екскурзия
ИСТАНБУЛ
с Църквата от първия ден

30 Август до 01 Септември 2024

 

Програма:

1-ви ден

Тръгване в 05:00ч. от спирката до Младежкия дом в Хасково и 05:20ч. от паркинга до бившия магазин „БИЛЛА” Димитровград. Пристигане в Истанбул. Посещение на църквата „Свети Стефан” – Желязната църква. Настаняване в хотел. Свободно време или посещение на Капалъчаршъ, Египетския пазар и рибните ресторантчета на моста Галата. За посещението се ползва градски транспорт. Свободно време.

По желание с предварителна заявка при записване -организирана вечеря с шоу програма на кораб-ресторант с нощна разходка по Босфора (с включен автобусен трансфер).

или

По желание с предварителна заявка при записване: вечеря с шоу програма в Гар де мюзик хол с включена вечеря и вариететна шоу програма, изпълнени с  турско гостоприемство, разнообразни изпълнения и подбрани ястия.  Нощувка.

2-ри ден

Закуска. Свободно време или

По желание и с предварителна заявка при записване Панорамна обиколка на Истанбул с професионален екскурзовод на български език включваща разглеждане отвън на: Султан Aхмет /Синята джамия/, Хиподрума, Света София, Топкапъ сарай, Златния рог, Желязната църква „Свети Стефан“, Долмабахче сарай, въжения мост над Босфора.Панорамната обиколка включва ипешеходен тур на историческия център на Истанбули посещение на Султан Aхмет /Синята джамия/, Хиподрума и други. По време на панорамната обиколка по желание и с предварителна заявка при записване дневен тур с корабче по Босфора, както и за посещение на двореца  Бейлербей .

Следобед свободно време.

Привечер по желание и с предварителна заявка при записване: посещение на Пеещите фонтани и МОЛ Уотъргарден(Watergarden)в азиатската част на Истанбул с включен автобусен трансфер. Нощувка.

 3-ти ден

Закуска. Свободно време или

Посещение на Църквата от първия ден. На първия ден от всеки месец многобройни вярващи посещават  храма, посветен на Дева Мария. Там в предверието на църквата се купуват така наречените „сребърни“ и „златни“ ключета. Те ще изпълнят желанията на хората, влизащи в църквата.  В подземната крипта може да си налеете светена вода от малък извор. Ако изчакате ще получите благословията на гръцки православен свещеник и осветите своите ключета. Ако желанието на човек се сбъдне, той трябва да върне ключа в църквата. Стотици са хората, които връщат ключетата! Посещение за шопинг и почивка на МОЛ Венеция, уникален търговски център с канали и гондоли. Отпътуване за България. Пристигане в Хасково и Димитровград късно вечерта.

Екскурзия до Истанбул от Хасково и Димитровград
Екскурзия до Истанбул Турция
Оферта екскурзия до Истанбул с тръгване от Хасково и Димитровград

Цена на туристическия пакет: 239 лева

 

Пакетната цена включва:

 • Транспорт с категоризиран автобус.
 • Две нощувки със закуски в хотел  3* в квартал Лалели.
 • Посещение на МОЛ Венеция.
 • Посещение на Църквата от първия ден.
 • Водач по маршрута.
 • Медицинска застраховка за лица до 70 год.

Пакетната цена не включва:

 • Разходи от личен характер.
 • Доплащане за единична стая – 90 лв.
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 70год. – 6лв.
 • Допълнителни екскурзии.
 • Билет за градски транспорт -15TL.

Допълнителни екскурзии, заявяват се предварително при записване:

 1. Посещение на Църквата от първия ден – включена в цената.
 2. Посещение на МОЛ Венеция, уникален търговски център с водни канали и гондоли – включена в цената.
 3. Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод (около 4 часа) – 15евро.
  Истанбул е град, който ще Ви изненада на всеки ъгъл.Панорамната обиколка включваразглеждане отвън на Света София, Топкапъ сарай, Златния рог, Долмабахче сарай, въжения мост над Босфора и много други.Панорамната обиколка включва ипешеходен тур на историческия център на Истанбули посещение на Султан Aхмет /Синята джамия/ и Хиподрума за които няма входни такси. По време на обиколката възможност запосещениена други забележителности с доплащане на входни такси.
 4. Дневна панорамна разходка с корабче по Босфора – 20 евро.Отлична възможност да разгледате луксозните къщи и имения по брега, както и да направите неповторими снимки. Включва трансфер от и до кораба.
 5. Посещение с екскурзовод на двореца Бейлербей15 евро /минимум 15 човека/. Двореца   Бейлербей е дворец в азиатската част на Босфора, в едноименния квартал Бейлербей. Построен е между 1861 и 1865 г. по поръчка на султан Абдул Азис в стил необарок.
 6. Посещение на Пеещите фонтани и МОЛ Уотъргарден (Watergarden)в азиатската част на Истанбул с включен автобусен трансфер – 15 евро.
  Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е в сърцето на МОЛ Watergarden. По време на посещението ще има свободно време за пазар в магазините на мола и/или вечеря в околните ресторанчета.
 7. Нощна разходка с кораб-ресторант с включена вечеря и по Босфора50 евро.
  Феерия от светлини идващи от лукзоните къщи и имения по брега, включена вечеря и шоу програма, както и трансфер от хотела и обратно.
 8. Вечеря в ГАР ДЕ МЮЗИК хол с шоу програма – 35 евро.
  Включена вечеря и вариететна шоу програма, изпълнени с турско гостоприемство, разнообразни изпълнения и подбрани ястия.

Допълнителна информация:

 • Пътуването се счита за заявено след внасяне на депозит в размер на 50 % от цената на туристическия пакет и сключване на „Договор за туристически пакет”. Останалата част от сумата се доплаща най-късно до 20 дни преди отпътуване.
 • Продължителността на пътуването е около 8-10 часав двете посоки (без времето за преминаване на държавни граници). По време на пътуването се правят почивки на предвидените и подходящи за целта места на всеки 2 – 3 часа.
 • ТО си запазва правото за промяна в часовете на отпътуване и реда на посещаваните обекти в зависимост от метеорологичните условия и при настъпване на обективни причини, които налагат това и са извън неговата воля.
 • Необходими документи за пътуването са задграничен паспорт с 3 месечна валидност и/или валидна лична карта. Няма изискване за визи.
 • Деца, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация (оригинал и копие) от единия или от двамата родители.
 • При несъвпадащи фамилии на децата и пътуващите родителите, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
 • Настаняването в автобусите е според датата на плащане.
 • Настаняването в хотелите е след 14:00ч., а освобождаването на стаите до 12:00ч. в деня на отпътуване, освен вслучаите, когато в хотела не е указано друго.
 • Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
 • Посочените входни такси са актуални към датата на изготвяне на програмата и са възможни промени.
 • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 35
 • Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат при записване. Минимален брой участници за провеждане на всяка от допълнителните екскурзии: 20

Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:

а) 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;

б) 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;

в) 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.