ИСТАНБУЛ Фестивал на лалето, Църквата от първия ден, Желязната църква 01 до 03 Април

ИСТАНБУЛ
Фестивал на лалето, Църквата от първия ден, Желязната църква

01 до 03 Април

Програма:
1-ви ден
Тръгване в 04:00 часа от спирката до Младежкия дом, Хасково и 04:20 часа от паркинга до бивш магазин „Билла” Димитровград.
Пристигане в Истанбул. Посещение на Църквата от първия ден. На първия ден от всеки месец многобройни вярващи посещават храма, посветен на Дева Мария. Там в предверието на църквата се купуват така наречените „сребърни“ и „златни“ ключета. Те ще изпълнят желанията на хората, влизащи в църквата. В подземната крипта може да си налеете светена вода от малък извор. Ако желанието на човек се сбъдне, той трябва да върне ключа в църквата. Стотици са хората, които връщат ключетата!
Настаняване в хотел. Свободно време. Възможност за самостоятелно посещение на Капалъ чаршъ, Египетския пазар и рибните ресторантчета на моста Галата. За целта се ползва градски транспорт.
По желание и с предварителна заявка при записване: посещение на Пеещите фонтани и МОЛ Уотъргарден (Watergarden) в азиатската част на Истанбул с включен автобусен трансфер.
Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Свободно време или
По желание и с предварителна заявка при записване: Панорамна обиколка на Истанбул с професионален екскурзовод на български език включваща разглеждане отвън на: Султан Aхмет /Синята джамия/, Хиподрума, Света София, Топкапъ сарай, Златния рог, Желязната църква „Свети Стефан“, Долмабахче сарай, въжения мост над Босфора. Панорамната обиколка включва и пешеходен тур на историческия център на Истанбул и посещение на Султан Aхмет /Синята джамия/ и Хиподрума.
Посещение на парка Емирган – празнична феерия от милиони прекрасни цъфтящи лалета. Лалето е цветето – символ на Турция, за която се смята, че е негова родина. За Фестивала на лалето градинари от цяла Турция показват своите творби – безкрайно разнообразие от красиви лалета в хиляди цветове и големини. Свободно време за снимки и разходка из парка.
Свободно време или
По желание с предварителна заявка при записване: вечер с шоу програма в Гар де мюзик хол с включена вечеря и вариететна шоу програма, изпълнени с турско гостоприемство, разнообразни изпълнения и подбрани ястия.
Нощувка.

3-ти ден
Закуска. Освобождаване на хотела.
Посещение на реновираната българска църква „Свети Стефан“ – Желязната църква.
Посещение за шопинг и почивка на МОЛ Венеция, уникален търговски център с канали и гондоли.
Отпътуване за България. Пристигане в Хасково и Димитровград около полунощ.

Цена на туристическия пакет, на човек настанен в двойна или тройна стая: 199 лева

Пакетната цена включва:
• Транспорт с категоризиран автобус.
• Две нощувки със закуски в хотел 3*.
• Посещение на парка с лалетата Емирган.
• Посещение на Желязната църква „Свети Стефан”.
• Посещение на Църквата от първия ден.
• Посещение на МОЛ Венеция.
• Водач по маршрута.
• Медицинска застраховка за лица до 70 год.

Допълнителни екскурзии, заявяват се предварително при записване:

 1. Посещение на парка Емирган – включена в цената.
 2. Посещение на Църквата от първия ден – включена в цената.
 3. Посещение на българска църква „Свети Стефан“, Желязната църква – включена в цената.
 4. Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод (около 4 часа) – 15евро.
  Истанбул е град, който ще Ви изненада на всеки ъгъл. Панорамната обиколка включва разглеждане отвън на Света София, Топкапъ сарай, Златния рог, Долмабахче сарай, въжения мост над Босфора и много други. Панорамната обиколка включва и пешеходен тур на историческия център на Истанбул и посещение на Султан Aхмет /Синята джамия/ и Хиподрума за които няма входни такси. По време на обиколката възможност за посещение на други забележителности с доплащане на входни такси.
 5. Посещение на Пеещите фонтани и МОЛ Уотъргарден (Watergarden) в азиатската част на Истанбул с включен автобусен трансфер – 15 евро.
  Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е в сърцето на МОЛ Watergarden. По време на посещението ще има свободно време за пазар в магазините на мола и/или вечеря в околните ресторанчета.
 6. Вечеря в ГАР ДЕ МЮЗИК хол с шоу програма – 30 евро.
  Включена вечеря и вариететна шоу програма, изпълнени с турско гостоприемство, разнообразни изпълнения и подбрани ястия.

Пакетната цена не включва:
• Разходи от личен характер.
• Доплащане за единична стая – 90лв.
• Доплащане за медицинска застраховка за лица над 70год. – 6лв.
• Допълнителни екскурзии.

Допълнителна информация:
• Пътуването се счита за заявено след внасяне на депозит в размер на 50 % от цената на туристическия пакет и сключване на „Договор за туристически пакет”. Останалата част от сумата се доплаща най-късно до 20 дни преди отпътуване.
• Продължителността на пътуването е около 8-10 часа в двете посоки (без времето за преминаване на държавни граници). По време на пътуването се правят почивки на предвидените и подходящи за целта места на всеки 2 – 3 часа.
• ТО си запазва правото за промяна в часовете на отпътуване и реда на посещаваните обекти в зависимост от метеорологичните условия и при настъпване на обективни причини, които налагат това и са извън неговата воля.
• Необходими документи за пътуването са задграничен паспорт с 3 месечна валидност. Няма изискване за визи.
• Деца, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация (оригинал и копие) от единия или от двамата родители.
• При несъвпадащи фамилии на децата и пътуващите родителите, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
• Настаняването в автобусите е според датата на плащане.
• Настаняването в хотелите е след 14:00ч., а освобождаването на стаите до 12:00ч. в деня на отпътуване, освен вслучаите, когато в хотела не е указано друго.
• Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
• Посочените входни такси са актуални към датата на изготвяне на програмата и са възможни промени.
• Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
• Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 35
• Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат при записване. Минимален брой участници за провеждане на всяка от допълнителните екскурзии: 20
Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:
а) 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
б) 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
в) 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.

Comments are closed.