ИСТАНБУЛ 04 до 06 Ноември

ИСТАНБУЛ

04 до 06 Ноември

1-ви ден
Тръгване от Хасково, спирката до Младежкия в 04:30 часа до и от Димитровград в 04:50 часа от паркинга до бившия магазин „Билла”.
Пристигане в Истанбул. Посещение на най-високата жилищна сграда небостъргача Сапфир и търговския център към нея. Възможност за панорамна 4D разходка с хеликоптер из Истанбул или да се насладите на прекрасна гледка към Босфора от Скай кафето. За останалите свободно време за посещение на търговския център. Посещение на българската църква „Свети Стефан”, Желязната църква. Настаняване в хотела. Свободно време.
По желание и с предварителна заявка при записване: вечерно посещение на Пеещите фонтани и МОЛ Уотъргарден (Watergarden)в азиатската част на Истанбул с включен автобусен трансфер.
Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Свободно време или по желание и с предварителна заявка при записване:
Панорамна обиколка на Истанбул с професионален екскурзовод на български език включваща разглеждане отвън на: Султан Aхмет /Синята джамия/, Хиподрума, Света София, Топкапъ сарай, Златния рог, Долмабахче сарай, въжения мост над Босфора.
По време на панорамната обиколка, по желание и с предварителна заявка при записване посещение на посещение на Долмабахче сарай с професионален екскурзовод. За останалата група включена в панорамната обиколка свободно време на площад Таксим.
Вечерта, по желание с предварителна заявка при записване организирана вечеря с шоу програма на кораб-ресторант с нощна разходка по Босфора (с включен автобусен трансфер).
Или по желание с предварителна заявка при записване вечеря с програма в Гар де мюзик.
Нощувка.

3-ти ден
Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение за шопинг и почивка на МОЛ Венеция. Канал за разходки с гондола, и старовремски уличен декор, са добавка към венецианската тема на този голям търговски център.
Отпътуване за България около обяд. Пристигане в Хасково и Димитровград около полунощ.

Цена на туристическия пакет, на човек настанен в двойна или тройна стая: 179 лева

Пакетната цена включва:
• Транспорт с категоризиран автобус.
• Една нощувка със закуска в хотел 3*.
• Посещение на небостъргача Сапфир /без включени входни такси/.
• Посещение на МОЛ Венеция.
• Екскурзоводско обслужване по маршрута.
• Медицинска застраховка за лица до 70г.

Допълнителни екскурзии не включени в пакетната цена:

 1. Посещение на МОЛ Венеция, уникален търговски център с водни канали и гондоли – бонус, включена в цената.
 2. Посещение на Пеещите фонтани и МОЛ Уотъргарден (Watergarden) в азиатската част на Истанбул с включен автобусен трансфер – 15 евро.
  Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е в сърцето на МОЛ Watergarden. По време на посещението ще има свободно време за пазар в магазините на мола и/или вечеря в околните ресторантчета.
 3. Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод (около 4 часа) – 15евро
  Истанбул е град, който ще Ви изненада на всеки ъгъл. Разглеждане на Света София, Топкапъ сарай, Златния рог, Долмабахче сарай, въжения мост над Босфора и много други. По време на обиколката обектите се разглеждат отвън и не са включени входни такси.
 4. Посещение на Долмабахче сарай с професионален екскурзовод – 25 евро
  Това е един от най-впечатляващите дворци със своята пищна украса, изобилие от злато и кристал. Посетителите остават зашеметени от огромната зала за приеми и нейните 56 колони и тежащ 4,5 т полилей, както и от голямата и добре поддържана градина, в която се виждат подбрани дървета. Фонтан, украсен с лебеди разкрасява центъра на градината.
 5. Нощна панорамна разходка с кораб-ресторант с вечеря по Босфора– 40 евро
  Феерия от светлини идващи от луксозните къщи и имения по брега, включена вечеря и шоу програма, както и трансфер от хотела и обратно.
 6. Вечеря в ГАР ДЕ МЮЗИК с програма – 30 евро
  Включена вечеря и вариететна шоу програма, изпълнени с турско гостоприемство, разнообразни изпълнения и подбрани ястия.

Пакетната цена не включва:
• Разходи от личен характер.
• Доплащане за единична стая.
• Доплащане за медицинска застраховка за лица над 70год. – 2лв.
• Допълнителни екскурзии.
• Билети за градски транспорт 10 турски лири
• Застраховка Отмяна на пътуване

Допълнителна информация:
• Пътуването се счита за заявено след внасяне на депозит в размер на 50 % от цената на туристическия пакет и сключване на „Договор за туристически пакет”. Останалата част от сумата се доплаща най-късно до 20 дни преди отпътуване.
• Продължителността на пътуването е около8-10 часа в двете посоки (без времето за преминаване на държавни граници). По време на пътуването се правят почивки на подходящи за целта места на всеки 2-3 часа.
• ТО си запазва правото за промяна в часовете на отпътуване и реда на посещаваните обекти в зависимост от метеорологичните условия и при настъпване на обективни причини, които са извън неговата воля.
• Необходими документи за пътуването са задграничен паспорт или лична карта с 3 месечна валидност. Няма изискване за визи.
• Деца, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация (оригинал и копие) от единия или от двамата родители.
• При не съвпадащи фамилии на децата и пътуващите родителите, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
• Настаняването в автобусите е според датата на плащане.
• Настаняването в хотелите е след 14:00ч., а освобождаването на стаите до 12:00ч. в деня на отпътуване, освен в случаите, когато в хотела не е указано друго.
• Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
• Посочените входни такси са актуални към датата на изготвяне на програмата и са възможни промени.
• Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
• Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 35
• Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат при записване. Минимален брой участници за провеждане на допълнителна екскурзия: 20
Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:
а) 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
б) 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
в) 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.

Comments are closed.