ИСТАНБУЛ 01 до 03 Юли

ИСТАНБУЛ
Църквата от първия ден, Желязната църква, Принцови острови

01 до 03 Юли

Програма:
1-ви ден
Тръгване в 04:00 часа от спирката до Младежкия дом, Хасково и 04:20 часа отпаркинга до бивш магазин „Билла”, Димировград.
Пристигане в Истанбул. Посещение на Църквата от първия ден. На първия ден от всеки месец многобройни вярващи посещават храма, посветен на Дева Мария. Там в предверието на църквата се купуват така наречените „сребърни“ и „златни“ ключета. Те ще изпълнят желанията на хората, влизащи в църквата. В подземната крипта може да си налеете светена вода от малък извор. Ако изчакате ще получите благословията на гръцки православен свещеник и осветите своите ключета. Ако желанието на човек се сбъдне, той трябва да върне ключа в църквата. Стотици са хората, които връщат ключетата!
Посещение на реновираната българска църква „Свети Стефан“ – Желязната църква.
Настаняване в хотел. Свободно време. Възможност за самостоятелно посещениена Капалъ чаршъ, Египетския пазар и рибните ресторантчета на моста Галата. За целта се ползва градски транспорт.
По желание и с предварителна заявка при записване: посещение на Пеещите фонтани и МОЛ Уотъргарден (Watergarden)в азиатската част на Истанбул с включен автобусен трансфер. Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Свободно време или
По желание и с предварителна заявка при записване –Панорамна обиколка на Истанбул с професионален екскурзовод на български език включваща разглеждане отвън на: Султан Aхмет /Синята джамия/, Хиподрума, Света София, Топкапъ сарай, Златния рог, Желязната църква „Свети Стефан“, Долмабахче сарай, въжения мост над Босфора.Панорамната обиколка включва ипешеходен тур на историческия център на Истанбули посещение на Султан Aхмет /Синята джамия/ и Хиподрума.
Следобед свободно време или
По желание с предварителна заявка при записване – посещение на Принцови острови с корабче. Островите получават името си по времето на Византия, когато се използвали за заточение на кралски особи. Сега представляват любимо място за разходка за жителите и гостите на Истанбул.
По желание с предварителна заявка при записване – организирана вечеря с шоу програма на кораб-ресторант с нощна разходка по Босфора. Нощувка.

3-ти ден
Закуска. Освобождаване на хотела.
Посещение за шопинг и почивка на МОЛ Венеция, уникален търговски център с канали и гондоли.
Отпътуване за България. Пристигане в Хасково и Димитровград около полунощ.

Цена на туристическия пакет, на човек настанен в двойна или тройна стая:179 лева

Пакетната цена включва:
• Транспорт с категоризиран автобус.
• Две нощувки със закуски в хотел3*.
• Посещение на Църквата от първия ден.
• Посещение на Желязната църква „Свети Стефан”.
• Посещение на МОЛ Венеция.
• Водач по маршрута.
• Медицинска застраховка за лица до 70 год.

Допълнителни екскурзии, заявяват се предварително при записване:

1. Посещение на Църквата от първия ден – включена в цената.

2. Посещение на българска църква „Свети Стефан“, Желязната църква- включена в цената.

3. Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод (около 4 часа) – 15евро.
Истанбул е град, който ще Ви изненада на всеки ъгъл. Панорамната обиколка включва разглеждане отвън на Света София, Топкапъ сарай, Златния рог, Долмабахче сарай, въжения мост над Босфора и много други. Панорамната обиколка включва и пешеходен тур на историческия център на Истанбул и посещение на Султан Aхмет /Синята джамия/ и Хиподрума за които няма входни такси. По време на обиколката възможност за посещение на други забележителности с доплащане на входни такси.

4. Посещение на Пеещите фонтани и МОЛ Уотъргарден(Watergarden)в азиатската част на Истанбул с включен автобусен трансфер – 15 евро.
Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е в сърцето на МОЛ Watergarden. По време на посещението ще има свободно време за пазар в магазините на мола и/или вечеря в околните ресторанчета.

5. Нощна разходка с кораб-ресторант с включена вечеря по Босфора- 35 евро.
Феерия от светлини идващи от лукзоните къщи и имения по брега, включена вечеря и шоу програма, както и трансфер от хотела и обратно.Вечерята включва сезонна салата, по-избор: риба,пилешко филе или кюфтета, десерт и консумация на алкохолни и безалкохолни напитки.

6. Посещение на Принцови острови с корабче – 10 евро.
Островите получават името си по времето на Византия, когато се използвали за заточение на кралски особи. Сега представляват любимо място за разходка за жителите и гостите на Истанбул.

Пакетната цена не включва:
• Разходи от личен характер.
• Доплащане за единична стая.
• Доплащане за медицинска застраховка за лица над 70год. – 5лв.
• Допълнителни екскурзии.

Допълнителна информация:
• Пътуването се счита за заявено след внасяне на депозит в размер на 50 % от цената на туристическия пакет и сключване на „Договор за туристически пакет”. Останалата част от сумата се доплаща най-късно до 20 дни преди отпътуване.
• Продължителността на пътуването е около 8-10 часа в двете посоки (без времето за преминаване на държавни граници). По време на пътуването се правят почивки на предвидените и подходящи за целта места на всеки 2 – 3 часа.
• ТО си запазва правото за промяна в часовете на отпътуване и реда на посещаваните обекти в зависимост от метеорологичните условия и при настъпване на обективни причини, които налагат това и са извън неговата воля.
• Необходими документи за пътуването са задграничен паспорт с 3 месечна валидност. Няма изискване за визи.
• Деца, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация (оригинал и копие) от единия или от двамата родители.
• При несъвпадащи фамилии на децата и пътуващите родителите, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
• Настаняването в автобусите е според датата на плащане.
• Настаняването в хотелите е след 14:00ч., а освобождаването на стаите до 12:00ч. в деня на отпътуване, освен вслучаите, когато в хотела не е указано друго.
• Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
• Посочените входни такси са актуални към датата на изготвяне на програмата и са възможни промени.
• Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
• Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 35
• Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат при записване. Минимален брой участници за провеждане на всяка от допълнителните екскурзии: 20

Comments are closed.