Кукерландия ЯМБОЛ 29 Февруари

Международен маскен фестивал „Кукерландия“ Ямбол

29 Февруари

Тръгване в 07:30ч. от спирката пред Младежкия дом Хасково и в 07:50ч. от паркинга до бившата „БИЛЛА“ Димитровград. Кратка почивка за кафе на магистрала „Тракия“. Пристигане в Ямбол и свободно време за участие в Международния маскен фестивал „Кукерландия“. Мотото на „Кукерландия“ е „Когато фестивалът е живот“ и отразява древните кукерски традиции по този край. Кукерството неизменно е свързано с наближаването на Сирни Заговезни и обичаите по прогонване на злите сили, посрещането на пролетта и събуждането на земята. Затова специален акцент са ритуали, пресъздаващи дейности по заораване и засяване на земята, раждане на хора и животни и наричания за здраве, берекет и плодовитост. По мащаб ямболският фестивал е сред най-големите и пищни събития в страната. Участват хиляди кукери, бабугери, сурвакари, старци и други маскирани от всички краища на България. Кулминацията на фестивала е двудневното състезателно дефиле на маскираните. Сред отличителните черти на ямболския фестивал са гигантските кукерски маски, страховити 3-метрови съоръжения, които внасят неповторим колорит на празника. Съпътстващо събитие е едноименният Международен фотографски конкурс с изложба,представящ уникални фотографии от българските маскарадни традиции и от европейски карнавали. Територия на фестивала е ямболският Градски парк, превърнат в „Кукерград“. Четиридневното събитие е изпъстрено с концерти, изложби, работилници на открито, дефилета, скари и мезета. Тръгване обратно следобед. Пристигане в Димитровград и Хасково привечер.

Цена: 20 лв.

Цената включва:
• Автобусен превоз с лицензиран автобус
• Водач на групата

Цената не включва:
• Разходи от личен характер

Други:
• Агенцията си запазва правото за промяна в часовете на отпътуване и реда на посещаваните обекти в зависимост от метеорологичните условия.
• Минимален брой екскурзианти за осъществяване: 25. Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой екскурзианти: 48 часа преди началната дата.
• Настаняването автобусите е според датата на плащане.
• Посочените входни такси са към датата на изготвяне на програмата и е възможна промяна.
• ТO има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от ЗТ.
• Препоръчително е носенето на удобни обувки и подходящо облекло.

photo

Comments are closed.