Крушевац, Мокра гора Дървенград, Вишеград, Каменград 17 до 19 Април

Крушевац, Манастир Жича, Мокра гора Дървенград, Вишеград, Каменград
ДЪРВЕНИЯТ ГРАД НА КОСТУРИЦА

17 до 19 Април

Програма:
1-ви ден
Отпътуване от Хасково в 04:30ч. от спирката на Младежкия дом, от Димитровград в 05:00ч., паркинга до бивша „Билла“ и в 05:30ч. от Т – маркет Първомай. Преминаване на граничния пункт Калотина. Посещение на град Крушевац, стара сръбска столица. Интересни забележителности на града са църквата Лазарица, средновековните останки от крепостта на Крушевац и паметника на Косовските юнаци. Свободно време за разходка в централната част на града. Посещение на манастира Жича край Кралево.
Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за етно селището Дървенград. В Дървенград са направени 35 дървени постройки: църква, ресторант, бар, сладкарница, книжарница, затвор, галерия и кино. Ще се разходите по уличките на селището направени почти изцяло от дървени влакови траверси и ще се пренесете в приказния свят на Емир Кустурица. Уличките и малките площади са кръстени на любимите му хора. Например можете да се разходите по ул. „Че Гевара“ или ул. „Диего Марадона“, може да се отбиете до кино „Стенли Кубрик“ за кратка 15 минутна прожекция. Свободно време. Отпътуване за Вишеград (Босна и Херцеговина). Пристигане след обяд. Туристическата обиколка на моста на Мехмед паша Соколович или по-известен като „Мостът на Дрина“. Мостът е известен и от романа “Мостът на Дрина” на Иво Андрич. Във Вишеград в устието на река Дрина се намира втория етно град, построен от Емир Кустурица, Каменград или Андричград. Разходка по главната улица и площада, където се намират китни магазинчета за сувенири, бижута, галерия, пекарна, пицария, кафене, бирария и кино.
Настаняване в хотел. Нощувка.

3-ти ден
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Мокра Гора, известна с теснолинейната железопътна линия “Шарганска осмица“, която е и уникален исторически музей на открито, който разказва за историята на сръбската железница и има редица запазени експонати, като стари локомотиви и вагони. Ще имате възможността да се разходите с приказното ретро влакче „Носталгия“. Продължителността на пътуването е около един час и се осъществява само при предварителна резервация, направена до две седмици преди датата на отпътуване. Няма възможност за записване на място. Отпътуване за България. Пристигане в Първомай, Димитровград и Хасково късно вечерта.

Цена на туристическия пакет: 219 лева

Пакетната цена включва:
• Транспорт с туристически автобус
• Две нощувки със закуска в хотели 2/3* в района на Кралево/Пожега/Златибор, настаняване в двойна или тройна стая
• Водач на групата
• Медицинска застраховка за лица до 70год.

Пакетната цената не включва:
• Входна такса за етно селище Дървенград около 300 Сръбски динара /RSD/
• Входна такса за манастира Жича около 300 Сръбски динара /RSD/
• Разходка с ретро влакчето „Носталгия“ по трасето на железницата „Шарганска осмица“.
• Доплащане за единично настаняване
• Доплащане за медицинска застраховка за лица над 70 год. – 6лв.
• Доплащане за място в автобуса по избор – 20лв.
Допълнителна екскурзия:
• Разходка с ретро влакчето „Носталгия“ по трасето на железницата „Шарганска осмица“. Цена 18 лв. Заявява се и се заплаща до две седмици преди датата на отпътуване. Осъществява се при минимум минимум 20 записани туристи. Няма възможност за записване на място. Разходката не е гарантирана, в случай че обектът не работи (поради техническа неизправност, лоша метеорологична обстановка и др.).

Ввалутна информация към януари 2020г.
Национални валути: Сърбия – сръбски динар (RSD); 1 € около 120 RSD;
Босна и Херцеговина – босненска марка (ВАМ); 1 € около 1.96 ВАМ;

Допълнителна информация:
• Пътуването се счита за заявено след внасяне на депозит в размер на 50 % от цената на туристическия пакет и сключване на „Договор за туристически пакет”. Останалата част от сумата се доплаща най-късно до 20 дни преди отпътуване.
• Продължителността на пътуването е около 18-22 часа в двете посоки (без времето за преминаване на държавни граници). По време на пътуването се правят почивки на предвидените и подходящи за целта места на всеки 2 – 3 часа.
• ТО си запазва правото за промяна в часовете на отпътуване и реда на посещаваните обекти в зависимост от метеорологичните условия и при настъпване на обективни причини, които налагат това и са извън неговата воля.
• Необходими документи за пътуването са лична карта и/или задграничен паспорт с 3 месечна валидност. Няма изискване за визи.
• Деца, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация (оригинал и копие) от единия или от двамата родители.
• При несъвпадащи фамилии на децата и пътуващите родителите, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
• Настаняването в хотелите е след 14:00ч., а освобождаването на стаите до 12:00ч. в деня на отпътуване, освен вслучаите, когато в хотела не е указано друго.
• Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
• Посочените входни такси и цената на Разходка с ретро влакчето „Носталгия“ са актуални към датата на изготвяне на програмата и са възможни промени.
• Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
• Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 35
• Минимален брой участници за провеждане на допълнителните екскурзии: 20

Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:
а) 20 дни предизапочването на изпълнението на туристическия пакет, в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
б) 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет, в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
в) 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет, в случай напътувания с продължителност, по-малка от два дни.

photo

Comments are closed.