ИСТАНБУЛ 03 до 05 Април

ИСТАНБУЛ

Фестивал на лалето

03 до 05 Април

Програма:

1-ви ден
Тръгване в 04:00 часа от спирката до Младежкия дом в Хасково и 04:20 часа от паркинга до бивш магазин „Билла” Димировград.
Пристигане в Истанбул. Посещение на парка Емирган – празнична феерия от милиони прекрасни цъфтящи лалета. Лалето е цветето – символ на Турция, която е негова родина. За Фестивала на лалето градинари от цяла Турция показват своите творби – безкрайно разнообразие от красиви лалета в хиляди цветове и големини.Свободно време за снимки и разходка из парка.
Настаняване в хотел. Свободно време. Възможност за самостоятелно посещение на Капалъ чаршъ, Египетския пазар и рибните ресторанчета на моста Галата. За целта се ползва градски транспорт.

По желание и с предварителна заявка при записване: посещение на Пеещите фонтани и МОЛ Уотъргарден (Watergarden) в азиатската част на Истанбул с включен автобусен трансфер.
Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Свободно време или
По желание и с предварителна заявка при записване – Панорамна обиколка на Истанбул с професионален екскурзовод на български език включваща разглеждане отвън на: Султан Aхмет /Синята джамия/, Хиподрума, Света София, Топкапъ сарай, Златния рог, Желязната църква „Свети Стефан“, Долмабахче сарай, въжения мост над Босфора. Панорамната обиколка включва и пешеходен тур на историческия център на Истанбул и посещение на Султан Aхмет /Синята джамия/, Хиподрума и други. По време на обиколката възможност за посещение на Йеребатан и Света София (с доплащане на входни такси). Следобед свободно време.
По желание с предварителна заявка при записване – организирана вечеря с шоу програма на кораб-ресторант с нощна разходка по Босфора. Нощувка.

3-ти ден
Закуска. Свободно време или
По желание с предварителна заявка при записване – панорамна разходка с кораб по Босфора.
Освобождаване на хотела до 12:00ч.
Отпътуване с попътно посещение за шопинг и почивка на МОЛ Венеция, уникален търговски център с канали и гондоли.
Отпътуване за България. Пристигане в Хасково и Димитровград около полунощ.

Цена на туристическия пакет, на човек настанен в двойна или тройна стая: 169 лева

Пакетната цена включва:
• Транспорт с категоризиран автобус
• Две нощувки със закуски в хотел 3*
• Посещение на парка Емирган
• Посещение на МОЛ Венеция.
• Водач по маршрута.
• Медицинска застраховка за лица до 70 год.

Допълнителни екскурзии, невключени в общата цена. Заявяват се предварително при записване:
1. Посещение на парка Емирган – бонус, включена в цената.
2. Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод (около 4 часа) – 14 евро.
Истанбул е град, който ще Ви изненада на всеки ъгъл. Разглеждане на Света София, Топкапъ сарай, Златния рог, Долмабахче сарай, въжения мост над Босфора и много други. и пешеходен тур на историческия център на Истанбул и посещение на Султан Aхмет /Синята джамия/, Хиподрума и други. По време на обиколката възможност за посещение на Йеребатан и Света София (цената е без включени входни такси за Църквата музей “Света София” 72 TL и Йеребатан 25 TL ).
3.Посещение на Пеещите фонтани и МОЛ Уотъргарден(Watergarden) в азиатската част на Истанбул с включен автобусен трансфер – 12 евро.
Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е в сърцето на МОЛ Watergarden. По време на посещението ще има свободно време за пазар в магазините на мола и/или вечеря в околните ресторанчета.
4. Нощна разходка с кораб-ресторант с включена вечеря по Босфора – 35 евро.
Феерия от светлини идващи от лукзоните къщи и имения по брега, включена вечеря и шоу програма, както и трансфер от хотела и обратно. Вечерята включва сезонна салата, по-избор: риба,пилешко филе или кюфтета, десерт и консумация на алкохолни и безалкохолни напитки.
5. Дневна панорамна разходка с кораб по Босфора – 15 евро.
Отлична възможност да разгледате лукзоните къщи и имения по брега, както и да направите неповторими снимки. Включва трансфер от и до кораба.

Пакетната цена не включва:
• Разходи от личен характер.
• Доплащане за единична стая.
• Доплащане за медицинска застраховка за лица над 70год. – 6лв.
• Допълнителни екскурзии.

Ориентировъчни цени за входни такси за обекти посещавани самостоятелно в свободното време:
• Църквата музей “Света София”-72 TL
• Йеребатан – 25 TL
• Билет за градски транспорт – 5 TL.

Допълнителна информация:
• Пътуването се счита за заявено след внасяне на депозит в размер на 50 % от цената на туристическия пакет и сключване на „Договор за туристически пакет”. Останалата част от сумата се доплаща най-късно до 20 дни преди отпътуване.
• Продължителността на пътуването е около 8-10 часа в двете посоки (без времето за преминаване на държавни граници). По време на пътуването се правят почивки на предвидените и подходящи за целта места на всеки 2 – 3 часа.
• ТО си запазва правото за промяна в часовете на отпътуване и реда на посещаваните обекти в зависимост от метеорологичните условия и при настъпване на обективни причини, които налагат това и са извън неговата воля.
• Необходими документи за пътуването са задграничен паспорт с 3 месечна валидност. Няма изискване за визи.
• Деца, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация (оригинал и копие) от единия или от двамата родители.
• При несъвпадащи фамилии на децата и пътуващите родителите, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
• Настаняването в автобусите е според датата на плащане.
• Настаняването в хотелите е след 14:00ч., а освобождаването на стаите до 12:00ч. в деня на отпътуване, освен вслучаите, когато в хотела не е указано друго.
• Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
• Посочените входни такси са актуални към датата на изготвяне на програмата и са възможни промени.
• Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
• Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 35
• Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат при записване. Минимален брой участници за провеждане на всяка от допълнителните екскурзии: 20

Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:
а) 20 дни предизапочването на изпълнението на туристическия пакет, в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
б) 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет, в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
в) 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет, в случай напътувания с продължителност, по-малка от два дни.

photo

Comments are closed.