ИСТАНБУЛ с Желязната църква и Църквата от първия ден 30 Август до 01 Септември

ИСТАНБУЛ
Желязната църква
и Църквата от първия ден

30 Август до 01 Септември

1-ви ден
Тръгване в 05:30 часа от спирката до Младежкия дом в Хасково и от Димитровград в 06:00 часа пред паркинга до бивш магазин „Билла”. Пристигане в Истанбул.
Посещение на най-високата сграда в Европа – небостъргача „Форум“. По желание качване с високоскоростен асансьор до панорамната площадка и Скай-кафето и възможност за панорамна разходка из Истанбул с хеликоптер в 4-D киното. Настаняване в хотела.
След обяд свободно време или програма по желание:
организирана разходка с лодка по Босфора с екскурзовод около час и половина (с предварителна заявка и доплащане 15 евро),
или
индивидуални посещения на Топкапъ сарай, „Света София“, Еребатан, Капалъ чаршъ, Египетския пазар и рибните ресторанчета на моста Галата. Нощувка.

2-ри ден
Закуска. По желание – Панорамна обиколка на Истанбул с професионален екскурзовод на български език (с предварителна заявка и доплащане 14 евро) – Света София, Топкапъ сарай, Златния рог, Долмабахче сарай, въжения мост над Босфора.
По време на панорамната обиколка, възможност за организирано посещение на двореца Долмабахче сарай с екскурзовод (с предварителна заявка и доплащане 25 евро). Следобяд свободно време или организирана нощна разходка с вечеря на кораб-ресторант по Босфора (с предварителна заявка и доплащане 35 евро). Нощувка.

3-ти ден
Закуска. Посещение на Църквата от първия ден. На първия ден от всеки месец многобройни вярващи посещават храма, посветен на Дева Мария. Там в предверието на църквата се купуват така наречените „сребърни“ и „златни“ ключета. Те ще изпълнят желанията на хората, влизащи в църквата. В подземната крипта може да си налеете светена вода от малък извор. Ако изчакате ще получите благословията на гръцки православен свещеник и осветите своите ключета. Ако желанието на човек се сбъдне, той трябва да върне ключа в църквата. Стотици са хората, които връщат ключетата!
Посещение на реновираната българска църква „Свети Стефан“ – Желязната църква.
Посещение на МОЛ Венеция – уникален търговски център с канали и гондоли. Отпътуване за България около 15:00ч. Пристигане около полунощ.

Цена на туристическия пакет: 149 лева

Пакетната цена включва:
• Транспорт с категоризиран автобус.
• Две нощувки със закуски в хотел 3*
• Посещение на българската църква „Свети Стефан“ – Желязната църква.

• Посещение на Църквата от първия ден
• Посещение на небостъргача „Сапфир“
• Посещение на МОЛ Венеция.
• Екскурзоводско обслужване по маршрута.
• Медицинска застраховка
с лимит 5000 евро

Допълнителни екскурзии не включени в общата цена:
1. Посещение на Долмабахче сарай – 25 евро с екскурзовод
Долмабахче означава “запълнена градина” и се отнася за малкото пристанище, което Султан Ахмед I затрупал, за да построи прекрасния си дворец. Амбициозният султан поискал от архитектите си да сътворят палат, който да впечатлява с великолепието си. Богатствата, които могат да се видят в Долмабахче, включват прочутото Кристално стълбище, стаи на благородници, зали за приеми, скъпи килими, скулптури – истинска съкровищница. Възможност да се насладите на градините на двореца, с прекрасен изглед към Босфора.

2. Панорамна обиколка 4 часа на Истанбул с местен екскурзовод – 14 евро
Истанбул е град, който ще Ви изненада на всеки ъгъл. Разглеждане отвън на Света София, Топкапъ сарай, Златния рог, Долмабахче сарай, въжения мост над Босфора и много други.

3. Нощна панорамна разходка с кораб-ресторант с вечеря по Босфора – 35 евро
Феерия от светлини идващи от лукзоните къщи и имения по брега, включена вечеря и шоу програма, както и трансфер от хотела и обратно.

4. Дневна панорамна разходка с корабче по Босфора – 15 евро
Разходка по Босфора с възможност да се насладите на красивите вили, пейзажи и забележителности. С включен трансфер от и до хотела.

Цената не включва:
• Билет за градски транспорт – 5 TL.
• Разходи от личен характер
• Доплащане за медицинска застраховка за лица на 65год. – 3лв., за лица над 70год. – 6лв.

Ориентировъчни цени за входни такси на обекти за индивидуални посещения:
• Долмабахче сарай – 60 TL (без екскурзовод) + 40 TL харем раб. време 9 до 16ч.
• Църквата музей “Света София”- 60 TL (без екскурзовод), слушалки -5 TL раб. време 9 до 17ч.
• Йеребатан – 20 TL (без екскурзовод) раб. време от 9 до 17ч.

Допълнителна информация:
• Пътуването се счита за заявено след внасяне на депозит в размер на 50 % от цената на туристическия пакет и сключване на „Договор за туристически пакет”. Останалата част от сумата се доплаща най-късно до 20 дни преди отпътуване.
• Продължителността на пътуването е около 8-10 часа в двете посоки (без времето за преминаване на държавни граници). По време на пътуването се правят почивки на предвидените и подходящи за целта места на всеки 2 – 3 часа.
• ТО си запазва правото за промяна в часовете на отпътуване и реда на посещаваните обекти в зависимост от метеорологичните условия и при настъпване на обективни причини, които налагат това и са извън неговата воля.
• Необходими документи за пътуването са задграничен паспорт с 3 месечна валидност. Няма изискване за визи.
• Деца, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация (оригинал и копие) от единия или от двамата родители.
• При несъвпадащи фамилии на децата и пътуващите родителите, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
• Настаняването в хотелите е след 14:00ч., а освобождаването на стаите до 12:00ч. в деня на отпътуване, освен вслучаите, когато в хотела не е указано друго.
• Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
• Посочените входни такси са актуални към датата на изготвяне на програмата и са възможни промени.
• Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
• Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 35
• Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат най-късно 20 дни преди отпътуване. Минимален брой участници за провеждане на допълнителните екскурзии: 20

Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:
а) 20 дни предизапочването на изпълнението на туристическия пакет, в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
б) 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет, в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
в) 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет, в случай напътувания с продължителност, по-малка от два дни.

photo

Comments are closed.